Tapahtuma on vuodelta 2019.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Yleisluento Paprika ja muita ”unkarilaisia” maustekasveja

Aiheena ovat unkarilaisen ruokakulttuurin kannalta tärkeät ja sille tyypilliset yrtit ja maustekasvit, kuten meirami, rosmariini, rakuuna, tilli, persilja ja kynteli sekä paprika, sipuli ja piparjuuri. Mistä nämä kasvit ovat peräisin, missä ne esiintyvät Unkarissa, millaisia terveysvaikutteita niillä on, ja mikä on niiden rooli unkarilaisesta keittiössä?

Kulttuurihistoriallisen ja unkarilaisen näkökulman lisäksi kuullaan myös näiden kasvien tunnettuudesta Suomessa ja mahdollisesta viljelystä kotipuutarhassa. Yliagronomi Bertalan Galambosi työskenteli 25 vuotta maatalouden tutkimuskeskuksessa Mikkelissä, jossa hän tutki lääke- ja yrttikasvien viljelymahdollisuuksia pohjoisissa olosuhteissa.

Luento on suomenkielinen. Yhteistyössä Unkarin Kulttuuri- ja tiedekeskus. Vapaa pääsy.

Luento on osa Savonlinnassa syksyllä vietettävää Unkarin kulttuuriviikkoa, jota ovat toteuttamassa Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Unkarin suurlähetystö, Budapestin Budavárin kaupunginosa, Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Suomi-Unkari Seura ja joukko savonlinnalaisia kulttuurilaitoksia. Tapahtumasarjaa tukee Unkarin kulttuurirahasto NKA (www.nka.hu).

Lisätiedot

IlmoittautuminenVapaa pääsy!
LipunmyyntiEi ilmoitettua lipunmyyntitietoa.
AikaPe 11.10.2019 klo 14:00 - 15:30
SijaintiLinnalan luentosali, Sotilaspojankatu 7, 57130, Savonlinna
WWW-osoitehttps://opistopalvelut.fi/linnala/course.php?l=fi&t=4573
JärjestäjäLinnalan opisto
AvainsanatMuut tapahtumat
Katsottu141 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut tapahtumat

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.

Muita tapahtumia samaan aikaan

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.