Tapahtuma on jo mennyt.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta: Savonlinnan seurakunnan keräystuotolla järjestetään maksutonta liikunnallista ohjelmaa syyslomalaisille

2.2.2020 alkava Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä.

Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle. Tuen tarpeellisuudesta huolimatta monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Toisaalta vanhempien stressiin liittyvät tutkimukset osoittavat, että sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

20% Yhteisvastuukeräyksen tuotosta käytetään paikallisseurakuntien kautta vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen. Savonlinnan seurakunnan saamalla keräystuotolla järjestetään tänä vuonna maksutonta liikunnallista syyslomaohjelmaa lapsille ja perheille. Lahjoita Savonlinnan seurakunnan keräykseen tästä >>

20% keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Hankkeessa levitetään myös muita vanhemmuutta tukevia hyviä käytäntöjä. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet. Kotimaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

60% keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Keräys käynnistyy helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.2.2020. Seurakunnassamme järjestetään helmi-maaliskuussa yli 20 Yhteisvastuutapahtumaa ja -tempausta.

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiEi ilmoitettua lipunmyyntitietoa.
Aika2.2.2020 - 22.3.2020 klo 12:00 - 10:00
SijaintiSavonlinnan seurakunta
WWW-osoiteEi WWW-osoitetta
JärjestäjäSavonlinnan seurakunta
AvainsanatEi avainsanoja
Katsottu210 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Tapahtumat

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.

Muita tapahtumia samaan aikaan

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.