Tapahtuma on jo mennyt.

Voimallisissa vesissä -näyttely

Pirjo Kaartinen: Voimallisissa vesissä
Maalauksia
6.1. – 29.2.2020

Savonlinnan Kulttuurikellari
Olavinkatu 34

Lahtelainen Pirjo Kaartinen on tuonut Savonlinnan Kulttuurikellarin näyttelyyn ilmastonmuutosta käsitteleviä maalauksiaan. Kaartinen on lähestynyt aihettaan paitsi maalaamalla kuvittelemaansa ja kokemaansa, myös tutkimalla, lukemalla ja kuuntelemalla. Kaartinen liikkuu teoksissaan esittävän ja abstraktin taiteen välillä, pelkistäen ja yleistäen.

Maalauksissa ilmastonmuutoksen kohteina ja kokijoina ovat sadunomaiset eläimet, sarjakuvamaiset ihmishahmot ja kuvitteelliset kasvit. Ilmastonmuutos maalausten aiheena on katastrofaalinen, ehkä siksi maalauksiin on kuin varkain etsiytynyt vastavoimana lempeitä värejä ja värisävyjä ja myös musta huumori pilkistää.

Koska vesi on ympäristössämme kaiken ytimessä ja vedellä on suuri merkitys sekä ilmastonmuutoksessa että kestävässä kehityksessä, käyttää Kaartinen työskentelyssään vesivärejä. Hän tuo teostensa kuva-aiheet ja muodot esiin sekä lisäämällä että pesemällä ja poistamalla maalia kankaan pinnasta.

Kaartinen työskentelee sekä pohjustamattomalle että pohjustetulle kankaalle. Hän käyttää maalauskankaina myös kirpputoreilta löytämiään vanhoja maalauspohjia sekä kehystää maalaamansa teokset siirtolavoilta keräämillään poisheitetyillä, upeilla kehyksillä.

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiEi ilmoitettua lipunmyyntitietoa.
Aika6.1.2020 - 29.2.2020
SijaintiSavonlinnan Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, 57130, Savonlinna
WWW-osoitehttp://www.kulttuurikellari.com
JärjestäjäEi ilmoitettua järjestäjää
AvainsanatKulttuuri, Museot, näyttelyt ja galleriat
Katsottu443 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut tapahtumat

tänään 10.4. klo 08:00 - 17:00
Tapahtuma ajalla 9.4.2020 - 13.4.2020.
Ihamaniemi, Enonkoski, Enonkosken luostari

Muita tapahtumia samaan aikaan

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.