Tapahtuma on vuodelta 2019.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Unkarin kulttuuriviikot: Ottó Kaiser - Kiviä ja ihmisiä

2.9.–28.9.
Kiviä ja ihmisiä – Ottó Kaiserin valokuvanäyttely Unkarista
Pääkirjasto Joelin näyttelytila Tuike

Ottó Kaiser (1953) on unkarilainen valokuvaaja. Hän on syntynyt Länsi-Unkarissa, ja asuu nykyään Budapestissa. Kaiser aloitti uransa valokuvakuvittajana, sitten hän työskenteli lehtikuvaajana usealle viikko- ja kuukausilehdelle. Viimeisen viidentoista vuoden ajan häntä on kiinnostanut erityisesti unkarilaisen kulttuurin, kansantaiteen ja rakennustaiteen perinnön tallentaminen. Tämän työn merkeissä hän on käynyt yli tuhannessa paikassa, ja vieraillut lähes 250 ulkounkarilaisen taiteilijan luona lähes jokaisessa Euroopan maassa sekä Turkissa. Muiden töittensä tiimoilta hän on matkustellut myös Kanadassa, USA:ssa, Kuubassa, Nicaraguassa, Iranissa, Armeniassa ja Venäjällä. Kaiserilla on ollut näyttelyitä Budapestin lisäksi esim. Lontoossa, Stuttgartissa, Firenzessä sekä Ankarassa. Työstään hän on saanut useita tunnustuksia.

Näyttely Kiviä ja ihmisiä Karpaattien altaassa on kymmenen vuoden, yhdeksän maan, viiden valokuvakirjan ja yli 1000 otoksen valikoima. Keruutyö alkoi Unkarin rajojen ulkopuolella asuvien kirjailijoiden, runoilijoiden ja muiden taiteilijoiden potrettikuvilla. Tästä hankkeesta on syntynyt myös kolmiosainen kirja, Rajaton kirjallisuus 1-3. Seuraavaksi ilmestyi valokuvakirja Unkarin kansantaiteen 1000 ihmettä, ja äskettäin valmistui jyhkeä teos Karpaattien altaan 1000 unkarilaista ihmettä, joka esittelee rakennus- ja esinekulttuurin perintöä. ’Valmistui’ taitaa kuitenkin olla väärä sana, koska tätä työtä ei voi saada koskaan valmiiksi. Tämän noin 40 valokuvasta koostuvan näyttelyn eräät kuvat on otettu uutta, juuri aloitettua projektia varten, jonka aiheena on Romanian Moldavian alueella asuva unkarilainen vähemmistökansa, csángót.

Ottó Kaiserin kotisivut: Link icon Linkki

Unkarin kulttuuriviikkoja ovat toteuttamassa Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Unkarin suurlähetystö, Budapestin Budavárin kaupunginosa, Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Suomi-Unkari Seura ja joukko savonlinnalaisia kulttuurilaitoksia. Tapahtumasarjaa tukee Unkarin kulttuurirahasto NKA (www.nka.hu).

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiEi ilmoitettua lipunmyyntitietoa.
Aika2.9. - 28.9.
SijaintiPääkirjasto Joeli, Asemantie 5, 57100, Savonlinna
WWW-osoitehttp://www.helsinki.balassiintezet.hu/fi/homefi/7-slideshow/3954-unkarin-kulttuuriviikot-savonlinnassa-2-9-28-11/
JärjestäjäUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus
AvainsanatMuseot, näyttelyt ja galleriat
Katsottu295 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut tapahtumat

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.

Muita tapahtumia samaan aikaan

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.