Tapahtuma on jo mennyt.

”MUSIIKIN MATKASSA”  -öljyvärimaalauksia

Tapani Piirto tanssii tangoa siveltimen kärjellä

Taiteilija Tapani Piirto tanssii tunnelmallista ja intohimoista tangoa siveltimen kärjellä. Piirto on vienyt sivellintä maalauksesta toiseen lähes tauotta jo neljännesvuosisadan ajan. Vauhtiin päästyään Piirtoa ei pitele mikään. Hän maalaa aamuyöhön, jos hänestä niin tuntuu ja jos hän huomaa jaksavansa. Väkisin Piirto ei silti maalaa lainkaan.

Maalatessaan Tapani Piirto on laillaan osana kosmista maailmaa. Piirto on havainnut, että ihmisen paras olotila on silloin kun ihminen unohtaa itsensä. Maalatessa Piirtolle käy toistuvasti niin.

Piirto maalaa esimerkiksi aikuisia tanssijoita tai maailmaa ihmetteleviä lapsia. Hänelle on tärkeää värien sointuisuus ja sopuisuus. Hillitty harmonia huokuu hänen taiteestaan usein. Piirto haluaa tuoda eteemme rakastettavaa kauneutta.

Monissa Piirton taideteoksissa on hienokseltaan salaperäinen tunnelma. Hän ei useinkaan maalaa teostensa ihmisille kasvoja. Piirton taideteoksissa tunnelma ja värit vievät mukanaan, hän pelkistää taiteensa taiten.

Tapani Piirto on eteläpohjalainen mies, eivätkä eteläpohjalaiset tahdo tehdä mitään turhaan. Tapani Piirto on ollut ja on taidokas ja onnekas. Hänen öljyvärimaalauksiaan on tuhansissa kodeissa. Piirto sanoo, että taiteessaan hänelle itselleen rakkainta on onnistuminen, raskainta on epäonnistuminen. Useimmiten hän on päässyt taiteellisissa juoksuissaan maaliin saakka. Mies on vienyt maalausta, maalaus miestä.

Kun Piirtolle jää aikaa, hän lukee ja lenkkeilee. Terve sielu ja terve ruumis saavat sulautua yhteen, olla luontevasti yhtä. Piirto haluaa mennä maailman maihin ja metropoleihin tutkimaan taidetta, seuraamaan ihmisten mietteitä ja liikehdintää. Argentiina, Chile, Yhdysvallat, Ranska ja Englanti, muiden muassa, ovat jo olleet maita, joista Tapani Piirto on itsensä löytänyt.
Hän on liikkunut Lontoon sykkeessä, riemuinnut Pariisin taivaan alla.

Monissa Piirton hienovireisissä pastelliteoksissa henkilöt ikään kuin humahtavat taustaan; aivan kuin aaveet ne näyttävät häviävän, mutta uudestaan katsottaessa ne ovat taas kiehtovasti läsnä.

Maalatessaan Tapani Piirto antaa musiikin soida, sävelten viedä; Dean Martin laulaa maalausten lomaan, Olavi Virta tuo tangon tykö.

Piirton sivellin on osa kaikkea, nätisti ja konstailematta. Valmis teos on taiteilijan ja jokaisen meistä. Mikään ja kukaan ei ole enemmän kuin joku toinen. Ei myöskään vähemmän. Taide on lopulta kaikkien, taiteilija on välittäjä ja väline. Sinulle ja minulle.

FACEBOOK
taidesalonki piirto
Link icon Linkki

INSTAGRAM taidesalonki_piirto
Link icon Linkki

TWITTER ts_piirto
Link icon Linkki

FACEBOOK
Tapani Piirto
Link icon Linkki

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ennakkoilmoittautumista
LipunmyyntiVapaa pääsy. Avoinna toisinaan iltamyöhään, tied. 0503575777
Aika20.7.2020 - 9.8.2020 klo 10:00 - 19:00
SijaintiTaidesalonki Piirto | Tapani Piirto, Kauppatori 1 (ent. Apteekki), 57130, Savonlinna
WWW-osoitehttps://www.piirto.com
JärjestäjäTaidesalonki Piirto
AvainsanatKoko perheen tapahtumat, Kulttuuri, Museot, näyttelyt ja galleriat
Katsottu832 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.