Tapahtuma on vuodelta 2019.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Suomalais-unkarilainen ilta

Savonlinna-kvartetti
József Balog, piano

Unkarin kulttuuriviikkojen ohjelmaan sisältyvä konsertti tarjoaa hienon yhdistelmän sukulaiskansojen säveltäjien musiikkia! Kvartetin kera esiintyy Budapestista kotoisin oleva pianotaiteilija József Balog, jota pidetään yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista pianisteista. Rautavaaran energisen ja raikkaan jousikvarteton lisäksi kuullaan soolopianoteoksia unkarilaisilta säveltäjiltä Franz Liszt ja Bela Bartók sekä Dohnanyin upea, hehkuvan romanttinen Pianokvintetto.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Helsingin Balassi-instituutin (Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus) sekä Unkarin kansallisen kulttuurirahaston (NKA) kanssa.

Einojuhani Rautavaara: Jousikvartetto nro 1
Bela Bartók:
Selected pieces from "4th book for Children"
3 Folksongs from Csíkmegye
6th Bagatelles
Allegro Barbaro
Liszt: 13th Hungarian Rhapsody
Ernö Dohnányi: Pianokvintetto nro 1 c-molli

József Balog on peräisin musiikkiperheestä. Hän aloitti musiikkiopintonsa 4-vuotiaana. Hän on opiskellut Budapestin Franz Liszt -musiikkiakatemiassa Éva Lászlón, Katalin Schweizerin, Annamária Krausen ja Jenő Jandón johdolla. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin, ja menestyi merkittävissä kansallisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa opintojensa aikana: Chopin Pianokilpailu – 1. palkinto (1999, Budapest), Kansainvälinen Liszt-Bartók -pianokilpailu – 1. palkinto (Budapest 2001), Aleksander Tansman Music Competition – Grand Prix (Lodz 2002), Kansainvälinen Brahms-musiikkikilpailu – 2. palkinto (Pörtschach 2004), lehdistön erikoispalkinto Lisztin Pianosonaatin parhaasta tulkinnasta Kansainvälisessä Franz Liszt -pianokilpailussa (Utrecht 2005), Kansainvälinen Franz Liszt -pianokilpailu – 1. palkinto (Pécs 2007), ja Kansainvälinen Carlo Soliva -pianokilpailu – 2. palkinto (Casale Monferrato 2008).
Vuonna 2005 József Balog voitti Unkarin kulttuuriministeriön Annie Fischer -palkinnon. Vuodesta 2003 lähtien hän on opettanut pianonsoittoa Franz Liszt -musiikkiakatemiassa Budapestissa.

Konsertti on osa Savonlinnassa syksyllä vietettäviä Unkarin kulttuuriviikkoja. Tapahtumasarjaa ovat toteuttamassa Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Unkarin suurlähetystö, Savonlinnan kaupunki, Budapestin Budavárin kaupunginosa, Savonlinnan Suomi-Unkari Seura ja joukko savonlinnalaisia kulttuurilaitoksia. Tapahtumasarjaa tukee Unkarin kulttuurirahasto (NKA, www.nka.hu).

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiLiput 15€, opiskelijat ja lapset (alle 16v.) 5€.
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy.
AikaKe 27.11.2019 klo 19:00 - 20:30
SijaintiMelartin-sali, Sotilaspojankatu 1, 57100, Savonlinna
WWW-osoitehttp://www.savonlinnanorkesteri.fi
JärjestäjäSavonlinnan Orkesteriyhdistys ry
AvainsanatKonsertit ja keikat
Katsottu287 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut tapahtumat

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.

Muita tapahtumia samaan aikaan

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.