Tapahtuma on jo mennyt.

Punkakirjaharju

Helmikuun 22.–23. päivänä 2019 vietettävä Punkakirjaharju on uusi kirjallisuustapahtuma. Se esittelee Ilvesheimon ILMESTYSKIRJAn, erilaisen matkakirjan ja muita helmiä.

”Luonnon ihmeen, vähän huomatun, mutta verrattoman ihanan olemme nähneet; se on tuo niin sanottu Punkaharju lähellä Savonlinnaa.”
(Kirjailija Fredrika Runeberg 1838)

Keskellä kauneinta kansallismaisemaa kokoonnutaan juhlimaan parhaan sanataiteen voimaa ja iloja. Talvi huipentuu uuteen kirjallisuuskalaasiin nimeltä Punkakirjaharju: päätapahtuma järjestetään lauantaina 23. helmikuuta klo 14:30–17:30 Punkaharjun vanhalla asemalla (Luston seisake), jossa toimii tätä nykyä taidekeskus Aseman Taidelaituri. Lisäksi Punkakirjaharjuun kuuluu keskustelu perjantaina 22.2. klo 16–17 Punkaharjun kirjastossa. Tapahtumaan liitetään myös Savonlinnan pääkirjastossa Joelissa lauantaina 23.2. klo 11–12 sijansa saava tilaisuus. Tilaisuuksiin kuuluu kirjamyynti edullisin tapahtumahinnoin.

Punkakirjaharjussa esitellään Gerry B. Ilvesheimon hurja romaani ILMESTYSKIRJA. Kulttikirjailija itse saapuu paikalle kertomaan, kuinka tämä ilmastonmuutoskatastrofin jälkeiseen Pohjolaan sijoittuva luomus oikein syntyi. Paikalla kuullaan myös kehuja keränneen teoksen MATKASANAKIRJA HILJAISUUTEEN tekijäkaksikkoa Soile Veijolaa ja Janne Säynäjäkangasta. Sosiologi Veijola toimii matkailun kulttuurintutkimuksen professorina Lapin yliopistossa ja Säynäjäkangas tutkii Jyväskylän yliopistossa filosofian ja taloustieteen yhteyksistä. Punkakirjaharjussa tavataan lisäksi 50-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Anneli Pääkkönen ja Savonia-palkittu Jouni Tossavainen uusien romaaniensa kanssa. Pääkkösen SOMERIKKO on hieno eurooppalainen luonnetutkielma vanhan lakimiehen rapistuvasta tajunnasta ja Tossavaisen KUOHARIT I–III – ”tekijänsä pääteos” (SAVON SANOMAT) – on lajityypiltään kokeileva sukellus kirjallisen elämän tiheikköihin Pulkkisesta Säisään ja Säisästä Tossavaiseen. Kirjailijoita ja tutkijoita päästään jututtamaan kiireettömästi.

”Hyvän kirjan merkitys kasvaa koko ajan”, sanoo filosofi Jarkko S. Tuusvuori. Hän on toiminut ntamon (2007–) kustantajana kesästä 2017 alkaen. ”Painokas kirjallinen teos on heppoisen elämäntyylijournalismin ja itsehoito-oppaiden aikakaudellamme jatkuvasti tärkeämpi ajattelun väline ja keskittyneen pohdinnan mahdollistaja. Runebergien ja Topeliusten suosikkimaisemissa tämä kaikki käy puruvedenkirkkaaksi.”

Punkakirjaharjun ohjelma:
pe 22.2. klo 16–17 Punkaharjun kirjasto: Vieraana Jarkko S. Tuusvuori. Vapaa pääsy.
la 23.2. klo 11–12 Savonlinnan pääkirjasto: Vieraina Anneli Pääkkönen & Jouni Tossavainen. Haastattelijana Jarkko S. Tuusvuori. Vapaa pääsy.
la 23.2. klo 14:30–17:30 Aseman Taidelaituri, Luston seisake, Punkaharju. Vieraina: Soile Veijola & Janne Säynäjäkangas, Anneli Pääkkönen, Jouni Tossavainen ja Gerry B. Ilvesheimo. Haastattelijana Jarkko S. Tuusvuori. Pääsyliput 15/10 euroa, sis. valamolainen teepöytä.

Punkakirjaharjun tuottavat Aseman Taidelaituri ja ntamo. Punkaharjun vanhalla asemalla, nykyisellä Luston seisakkeella (Finlandiantie 48) toimiva Aseman Taidelaituri on monipuolinen taidekeskus. Sen toiminnasta vastaavat eläinkasvatusyrittäjät ja taiteidensuosijat Hannu Huitti ja Mikko Ranta-Huitti. ”Aseman Taidelaituri palvelee yhteisöllistä kulttuuria. Luonnostaan kuuluisalla Punkaharjulla on paljon ainutlaatuista koettavaa kauniista, suojellusta asemarakennuksesta alkaen. Ja tänne
on helppo tulla junalla vaikka Helsingistä asti. Punkakirjaharju kuulosti heti hyvältä: siinä havisevat historian siivet ja kihisevät nykyelämän jännittävyydet.”

Lisätietoja:
Jarkko S. Tuusvuori, kustantaja, ntamo, IV linja 18 C 31, 00530 Helsinki, p. 040–735 87 68
jarkkostuusvuori(at)hotmail.com, www.ntamo.net, Linkki Linkki
Linkki Linkki

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiSisäänpääsy (paikan päällä) 15 / 10 euroa, sis. valamolainen teepöytä.
Aika22.2.2019 - 23.2.2019 klo 14:30 - 17:30
SijaintiAseman Taidelaituri, Finlandiantie 56, 58450, Punkaharju
WWW-osoitehttps://www.facebook.com/events/603412716772169/
JärjestäjäAseman Taidelaituri & ntamo
AvainsanatKulttuuri
Katsottu219 kertaa

Tapahtuma kartalla

Tapahtuma kartalla

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.