Tapahtuma on vuodelta 2019.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Unkarin kulttuuriviikot: Olavin Jazz - Peter Sárik Trio

Peter Sárik (piano), Tibor Fonay (basso), Attila Galfi (rummut)

Peter Sárik Trio X Bartók

Ehkä kellään muulla säveltäjällä ei ole ollut yhtä valtava vaikutus jazziin, kuin unkarilaisella Béla Bartókilla. Hänen musiikkinsa vahvuus ja dynaamisuus vie kuuntelijansa mukanaan. Bartókin musiikki on pelkkää jännitystä, mysteeriä, loputonta syvyyttä ja selkeyttä.

Sárik Trio on luonut Bartók-sovituksiaan sillä tavoin, että ne miellyttävät kaikkia.

Jazz ja Bartók ovat täydellinen pari. Bartókin pianoteokset jazztriolle sovitettuina ovat yhä omaleimaisempia, kun taas orkesteriteosten ja kansanmusiikin adaptaatiot näkyvät täysin uudessa valossa ja antavat laajan tilan improvisoinnille.

”Ehdotan konserttiamme lämpimästi sekä klassisen musiikin, että jazzin ystäville” (Péter Sárik)

Peter Sárik Trio

Péter Sárik Trio on Unkarin johtavia ja suosituimpia jazzbändejä. Syy tähän on se, että kaikki kolme jäsentä ovat avoimia ja monipuolisia muusikkoja, jolloin trio voi puhutella laajempaa kuulijakuntaa kuin useimmat jazzorkesterit. Trion konserttien ilmapiiri muistuttaa paljon enemmän rock- tai popkonserttien ilmapiiriä, vaikka esiintymispaikkana on Musiikkiakatemia tai jokin muu nimekäs konserttisali. Trio vetää paljon uusia jazzfaneja avoimuutensa ja energiansa ansiosta.

Omien sävellystensä esittämisen lisäksi Trio seikkailee muillakin musiikkialueilla. He ovat äänittäneet yleisön valitsemia omia klassisten teosten sovelluksian kolmelle CD-levylle. He ovat julkaisseet levyn omista Beethovenin ja Bartókin musiikin jazzsovelluksistaan.

Trion CD-levy Jazz Request Show voitti Hungarian Grammy Awardin (vuoden jazzlevy) v. 2014. The Jazz Request Show 2, ja Lucky dog olivat ehdokkaina samalle palkinnolle, kuten myös Trion lapsille tarkoitettu albumi.

Sárik Trión jäsenet ovat palkittuja ja nimekkäitä muusikkoja. Péter Sárik voitti Unkarin Vuoden muusikko –tittelin vuonna 2016. Hänen sävellyksiään on usein päässyt sävellyskilpailujen palkintokorokkeelle USA:ssa ja Isossa-Britanniassa.

www.petersarik.com

Peter Sárik Trio X Bartók video: Link icon Linkki


Peter Sárik Trion keikka 19.9. on samalla osa Savonlinnassa syksyllä vietettävää Unkarin kulttuuriviikkoa.

Yhteistyössä: Balassi-instituutti – Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Budavár – Budapestin 1.kaupunginosa, Unkarin suurlähetystö, Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Suomi-Unkari-seura

Lisätiedot

Ilmoittautuminen0400516429
LipunmyyntiLiput: 20/15 € ovelta tuntia ennen konserttia
Liput ennakkoon: 18/13 € www.nettilippu.fi (Nettilipussa asiakkaalle ei muita kuluja)
AikaTo 19.9.2019 klo 19:00 - 21:00
SijaintiSavonlinnan Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, 57130, Savonlinna
WWW-osoitehttp://www.olavinjazz.fi
JärjestäjäOlavin Jazz ry
AvainsanatKoko perheen tapahtumat, Konsertit ja keikat, Kulttuuri, Yhdistystapahtumat
Katsottu263 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut tapahtumat

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.

Muita tapahtumia samaan aikaan

Valitettavasti tapahtumakokonaisuudessa ei ole tapahtumia.