Tapahtuma on jo mennyt.

Kohti luonnollisempaa elämää: viikonloppu Enonkoskella

Opi tekemään itse saippuaa, ekologisia soiivousaineita, luonnonkosmetiikkaa ja hyödyntämään lähiluontosi voimakasveja!

Jos sinua kiinnostaa luonnonmukaisempi elämäntapa, ja haluat välttää turhia haitallisia kemikaaleja ja ylimääräistä muovia arjessasi, tästä viikonlopusta löytyy runsaasti antimia sinulle. Suomen luonnon voimakasvit ovat myös läsnä, etenkin sunnuntain osalta. Kasvit ovat osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia hoitavat meitä monin tavoin. Kasveja hyödynnämme mm. yrttiöljyissä ja voiteissa.

Enonkosken puhtaassa luonnossa, metsien ympäröimänä on helppoa rauhoittua oppimaan uutta, ja kuuntelemaan luontoa sekä kasveja.

Kurssipäivät on jaettu kahteen osaan, voit halutessasi osallistua vain johonkin tiettyyn osioon. Lauantai on varattu ekologisille siivousaineille ja saippuan valmistukseen. Sunnuntaina tutustutaan kasvien hoitaviin ominaisuuksiin ja valmistetaan luonnonkosmetiikkaa.Koko viikonlopun ohjelma:

Perjantai ilta

17:30 Kokoonnutaan paikalle saapuneiden kanssa piiriin, avataan viikonloppu luomalla yhdessä kukka/ kasvimandala. Tämä on kaunis ja meditatiivinen harjoitus, jonka äärellä on helppoa kohdata kanssaihmiset. Vapaaehtoinen maksu

Tarjolla myös Iltapala/iltaruokaLauantai

klo 9:00 Aamupala

Klo 11:00 Ekologiset siivousaineet

Valmistamme ympäristöystävällisiä siivousaineita. On todella harmillista kantaa kotiin niin myrkyllisiä tuotteita, että ne voivat tehdä meidät ja ympäristömme sairaiksi. Onneksi siivousaineet on helppo tehdä itsekin, täysin ilman haitallisia kemikaaleja. Teemme yleispuhdistusainetta, astianpesukone tabletteja, wc:n pesupommeja, pyykinpesujauhetta, nestemäistä pyykkiainetta sekä pyykkietikkaa. Ota tälle kurssille mukaan (jos mahdollista) tyhjä sumutin pullo, jääpala tms muotti, tyhjä purkki (lasi, muovi, metalli), ja kaksi tyhjää pulloa. Voit myös ottaa halutessasi omat kumihansikkaat.

Klo 13:30 lounas

Klo 14:30 saippuan valmistus

Valmistamme saippuaa kylmämenetelmällä. Teemme hellävaraista saippuaa joka sopii ihon ja hiustenpesuun myös herkkäihoisille. Samaa saippuaa voi myös käyttää siivousaineitten resepteissä. Käytämme saippuassa vain luonnollisia väri- ja tuoksuaineita. Jokainen kurssilainen suunnittelee ja valmistaa oman saippuapötkön, josta saa leikattua n. 7-8 saippuapalaa.

Ota tälle kurssille mukaan tyhjä maitotölkki tai silikonimuotteja saippua muotiksi, voit myös ottaa halutessasi essun, tai vaatteet jotkai eivät säikähdä tahroja.

Iltapala/iltaruoka klo 18

SaunaSunnuntai

klo 9:00 Aamupala

Klo 11:00 Suomen luonnon voimakasvit, yrttiöljyt- ja voiteet.

Tunnistamme pihapiirissä kasvavia luonnonyrttejä ja tutustumme niiden erilaisiin käyttötapoihin. Jokaiseen vaivaan löytyy kasvi, joka hoitaa tuota vaivaa. Meillä on uskomattoman rikas luonto, ja paljon lääkinnällisiä kasveja kasvaa jokaisen lähiluonnossa. Valmistamme pihkavoidetta, ja hoitavaa yrttivoidetta, sekä ötökän karkoitus voidetta itikoiden ja punkkien varalle. Käytämme laadukkaita luomu-laatuisia raaka-aineita voiteissa.

Lounas 13:30

Klo 14:30 Luonnonkosmetiikkaa

Valmistamme ihania tuotteita hyvistä raaka-aineista. Ihoa helliviä hoitoja on mahdollista valmistaa hyvin paljon itse. Itsetehdyssä kosmetiikassa ehkä parasta on se, että tiedät tarkalleen mitä tuotteet sisältävät. Kaupan tuotteiden ainesosaluettelot ovat pitkiä, ja sisältävät paljon tarpeettomia ja jopa haitallisia aineita. Teemme mm kylpysuolaa, kylpypommeja, deodoranttia, kuorintavoidetta, huulirasvaa ja kasvonaamioita.

Kurssin ohjaajana toimii yrttituntija Jenni Örn. 'Olen opiskellut yrttiterapian perusopinnot (Yrttiterapeutti Henriette Kress), sekä intuitiivista kasvilääkintää ja kukkaterapiaa. Koulutan ihmisiä erilaisilla yrtti- ja luonnonkosmetiikka kursseilla. Kasvit ovat kulkeneet kanssani lapsuudesta lähtien. Hyvin paljon olen oppinut kasveilta itseltään, kokemuksen kautta. Viimeiset viisi vuotta olen opiskellut ja tutkinut kasveja intensiivisesti kukkaterapeuttisten uutteiden, sekä muiden rohtojen valmistamisen kautta. Uskon vahvasti siihen, että tie paranemiseen ja eheytymiseen alkaa, kun ihminen luo elinvoimaisen ja vuorovaikutteisen suhteen häntä ympäröivän luonnon kanssa. Ihminen pohjimmiltaan on erottamaton osa luontoa. Tuota yhteyttä vaalin omassa elämässäni ja työssäni.'

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiHinnat

Yksi osio 35€
Koko päivä 60€
Koko viikonloppu 110€

Majoitus täysihoidolla Olo keskuksessa kurssin ajan 70€ päivä.

Järjestelemme kimppakyytejä ja kuljetuksia halukkaille joten jos tarvitset tai tarjoat kyydin niin ota yhteyttä: olo@forthesakeofbeings.com
Siirry ostamaan liput
Aika24.5.2019 - 26.5.2019 klo 17:30 - 18:00
SijaintiOlo Keskus, Päivärinteentie 10, 58180, Enonkoski
WWW-osoitehttps://www.forthesakeofbeings.com/events/elama
JärjestäjäFor the Sake of Being(s) & Jenni Örn
AvainsanatHengelliset, Hyvinvointi, Koko perheen tapahtumat, Kurssit ja yleisöluennot, Luonto, Muut tapahtumat, Yhdistystapahtumat
Katsottu370 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.