Tapahtuma on vuodelta 2018.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Jumalan Nimi -näyttely

Moni ei tunne nykyään kristittyjen Jumalan persoonanimeä vaikka reilut sata vuotta sitten se oli yleisesti käytössä. Näyttely on informaatiivinen läpileikkaus historiasta ja se esittelee Jumalan Nimen käyttöä Suomen historiassa noin 1600-luvulta lähtien. Nimen käytöstä muissa kielissä löytyy myös useita otteita.

Näyttely sisältää kuvamateriaalia Suomen eri kirkoista löytyvistä kirkkoasusteista ja muista kohteista joissa Nimi esiintyy. Osia materiaalista on saatu Suomen Kansallismuseon avustuksella.

Esillä on myös jo harvinaiset vuosien 1642 ja 1886 Raamatut, Ilmari Kiannon, Eino Leinon, Aleksis Kiven ja Hella Wuolijoen kirjoja sekä muita teoksia, joissa nimi esiintyy.

Näyttelyn teema on "Jumalan Nimi". Näyttely esittelee erityisesti nimen esiintymistä eri tilanteissa ja julkaisuissa Suomessa ja lyhyesti miten se on alunperin ilmoitettu, sekä hieman miten se ilmaistaan maailmalla. Näyttelyssä ei ole tarkoitus esittää jotain tiettyä suuntausta vaan se on puhtaasti informatiivinen, materiaalia eri uskonnoista lainaava, ilman spekulaatiota ja faktaan perustuva.

Näyttely on ollut yli 45 kirjastossa. Useammissa näyttelyssä on ollut oppaita, jotka ovat vastanneet tauluista ja kirjallisuudesta mahdollisesti muodostuviin kysymyksiin. Näyttely on maksuton.

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiIlmaistapahtuma
Aika3.12.2018 - 29.12.2018 klo 08:00 - 14:00
SijaintiSavonlinnan Kaupunginkirjasto, Asemantie 5,, 57100, Savonlinna
WWW-osoitehttps://www.savonlinna.fi/kirjasto
JärjestäjäKauko Koskinen
AvainsanatHengelliset, Kulttuuri, Museot, näyttelyt ja galleriat
Katsottu609 kertaa

Tapahtuma kartalla

Tapahtuma kartalla

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.