Tapahtuma on jo mennyt.

Biofilia -yhteydestä luontoon

Biofilia – yhteydestä luontoon on valokuva- ja mediataiteen näyttely Piippuhallissa Savonrannalla.

Avoinna ke-su klo 12-16

Biofilia on teoria, jonka avulla pyritään selittämään ihmisen sisäsyntyistä halua olla luonnossa. Ihmisen yhteys luontoon on universaali, kulttuurista ja yksilön persoonasta riippumaton perustarve. Yhteyden katkeaminen sekä fyysisellä että henkisellä tasolla on johtanut sukupolvelta toiselle siirtyvän luontotiedon hiipumiseen, joka on osaltaan yhteydessä ihmisen aiheuttamiin ilmastonmuutokseen.

Ryhmänäyttelymme pohtii taiteen keinoin ihmisen ja luonnon välistä suhdetta, luonnon estetiikkaa ja luontoympäristön vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Samalla näyttely ottaa poeettisella tavalla kantaa ilmastonmuutokseen. Pyrimme taiteen keinoin elvyttämään tunneyhteyttä ympäröivään luontoon ja rohkaisemaan katsojaa pohtimaan omaa henkilökohtaista luontosuhdettaan. Luontoyhteyden voimistumisen myötä käsitys luonnon itseisarvosta voi vahvistua, jolloin luonto ei näyttäydy vain taloudellisena hyödykkeenä.

Piippuhalli näyttelypaikkana on osa esteettistä kokemusta, koska se sijaitsee Saimaan rannalla, historiallisilla vihreän kullan sydänmailla. Näyttelytila on kunnostettu vuonna 2003 entiseen Vuokalan sahan höyryvoimalaan.

Lisätiedot

IlmoittautuminenEi ilmoitettuja tietoja
LipunmyyntiEi ilmoitettua lipunmyyntitietoa.
Aika9.8.2019 - 31.8.2019
SijaintiPiippuhalli, Sahakuja 8, 58300, Savonlinna
WWW-osoiteEi WWW-osoitetta
JärjestäjäEi ilmoitettua järjestäjää
AvainsanatKulttuuri, Luonto, Museot, näyttelyt ja galleriat
Katsottu620 kertaa

Tapahtuma kartalla

Näytä kartta Tapahtuma kartalla

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.