Tapahtuma on vuodelta 2018.

Ehkä tämänvuotinen tapahtuma löytyy haulla, tai on näkyvillä tällä sivulla 'Muut saman käyttäjän lisäämät tapahtumat' -listauksessa.

Kymmenen x totta – taidenäyttely

Juhlavuoden näyttelyssä klassikkotaiteilijoita ja nuoria lupauksia

Savonlinnan historiallisessa keskustassa järjestetään nykytaidenäyttely kymmenen x totta, jossa edustettuna on maalaustaide, taidegrafiikka, valokuvataide sekä kuvanveisto. Kyseessä on juhlavuosi, sillä taiteilijaryhmä järjestää kesänäyttelyn Savonlinnassa jo kymmenettä kertaa. Näyttelyn ydinjoukkoon kuuluvat ammattitaiteilijat Matti Hintikka (s. 1955), Kuutti Lavonen (s. 1960), Olli Romppanen (s. 1984), Elina Sipilä (s. 1979) ja Kaisu Sirviö (s. 1954). Ryhmä tekee nykytaidetta ja vaalii suomalaisen litografian perinteitä Helsingin Kivipainon puitteissa.

Kutsuttuina näyttelyssä ovat mukana sisilialainen kuvataiteilija Giuseppe Colombo (s.1971), taidegraafikko Inari Krohn (s.1945), sekä kuvanveistäjät Matias Liimatainen (s. 1987) ja Nunnu Raatikainen (s. 1979). Keraamisista fantasiaveistoksistaan tunnettu Matias Liimatainen kuuluu sukupolvensa kiinnostavimpiin kuvanveistäjiin. Savonlinnassa nähtävät uniikit teokset ovat syntyneet Japanissa ja Suomessa. Gallerian pihassa kaikenikäisiä kävijöitä ilahduttaa kuvanveistäjä Nunnu Raatikaisen taidekeinu, jota saa vapaasti käyttää.

Eteläsisilialainen Giuseppe Colombo (s. 1971) on maalaustuotantonsa rinnalla koko ajan toiminut myös piirtäjänä. Piirtäjänä hän on hienostunut ja tarkka, omalla tavallaan hyvin sensuellikin. Colombon piirustukset liittyvät usein Sisilian maaperään, yhtälailla luontoon kuin kansanperinteeseen. Savonlinnassa hän esittelee Cavalleria rusticana - sarjaansa, joka perustuu Pietro Mascagnin samannimiseen oopperaan. Nämä piirrokset ovat luonnoksia italialaisen oopperaproduktion lavasteiksi. Lisäksi hän on lähettänyt iloksemme aivan uusia piirustuksia. Giuseppe Colombo on toteuttanut litografioita Helsingin kivipainon kanssa, joista haluamme nostaa esiin Concordian temppelin ja teoksen tunnuslauseen. “Yhteisymmärryksessä pienetkin asiat kasvavat, yhteisymmärryksen puutteessa suuretkin asiat kaatuvat.”

Inari Krohn (s. 1945) kuuluu Kuutti Lavosen ohella suosituimpiin suomalaisiin taidegraafikoihin. Hänen teoksensa ammentavat aiheensa usein luonnosta ja samalla ne ovat kuvia sadun ja mielikuvituksen maailmasta. Näyttelyn teokset huokuvat tyyneyttä ja intensiivistä tunnelmaa. 1990-luvulla Krohn toimi Kuvataideakatemian professorina ja sai Pro Finlandia-mitalin. Savonlinnan näyttelyyn jo vuodesta 2008 säännöllisesti osallistunut Kuutti Lavonen on niin ikään palvellut Kuvataideakatemian professorina ja vastaanottanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2016.

Joensuulaisen Olli Romppasen dokumentaariset valokuvateokset ovat tällä kertaa syntyneet Bulgariassa, Turkissa ja Pohjois-Karjalassa. Elina Sipilä asuu ja työskentelee Nuorgamissa. Hänen maalauksissaan välittyy pohjoisen ihmisen luontosuhde ja arktinen tunnelma. Kaisu Sirviön ateljee on Järvenpäässä samassa talossa, jossa Venny Soldan-Brofelt aikoinaan maalasi ja asui. Siellä ovat syntyneet myös uusimmat ekspressiiviset kasviaiheet. Pitkän linjan litograafikko Matti Hintikan hienostuneita luonnontutkielmia voi tarkastella joko abstraktina tai esittävänä taiteena.

Näyttelyn historian alusta saakka galleriassa on kuultu ilmaisia, tasokkaita konsertteja. Niissä sävelteokset esitetään vuoropuhelussa kuvataiteen kanssa. Tänä vuonna konsertteja järjestetään yhteistyössä Savonlinnan musiikkiakatemian mestarikurssien sekä helsinkiläisen Cafe Barock-kulttuuriyhdistyksen kanssa.

Konsertit ovat 6.7., 15.7., 18.7., 20.7., 29.7. ja 2.8. Avajaiskonsertissa perjantaina 6.7. klo 18 kuullaan makupaloja Matti Makkosen säveltämästä uunituoreesta koko perheen satuoopperasta "Uppo-Nalle unelmoi". Kesäisenä sunnuntai-iltana 15.7. klo 18 gallerian pihapiirin valloittaa barokkikaraoke, jossa kuka tahansa voi laulaa lempiaariansa barokkiyhtyeen säestämänä.

Lisätiedot

Ilmoittautuminenvapaa pääsy
Lipunmyyntivapaa pääsy
Aika6.7.2018 - 5.8.2018 klo 11:30 - 18:30
SijaintiGalleria Linnankatu 13, Linnankatu 13, 57130, Savonlinna
WWW-osoitehttp://www.gallerialinnankatu13.fi
JärjestäjäArs Aloise ry
AvainsanatKoko perheen tapahtumat, Konsertit ja keikat, Kulttuuri, Museot, näyttelyt ja galleriat
Katsottu413 kertaa

Muut saman käyttäjän lisäämät

Ei tapahtumia.

Muut samassa paikassa

Ei tapahtumia.